Parkeerautomaten vanaf eerste kwartaal 2024 muntvrij

Parkeerautomaten vanaf eerste kwartaal 2024 muntvrij

Van de redactie

De 17 parkeerautomaten die momenteel in de gemeente staan worden komend jaar aangepast. In het eerste kwartaal van het jaar 2024 is het alleen nog maar mogelijk om te betalen met pin of een parkeerapp.

Terug in juni was al bekend dat er niet meer met muntgeld kan worden betaald. Vorig jaar is er onderzoek gedaan naar het betaalgedrag van parkeerautomaten. Uit dit onderzoek is gebleken dat er tegenwoordig met veel minder muntgeld wordt betaald dan voorheen. Vanwege de toename met het digitale gebruik van geld en de regelmatige storingen vanwege de fysieke munt, wordt het gebruik van muntgeld uitgefaseerd.

Ook hebben wij in juni een korte video gemaakt over wat inwoners vinden van deze beslissing, deze video kan je hieronder terugvinden.