Helden van Velsen: Wat doet een raadsgriffier?

Helden van Velsen: Wat doet een raadsgriffier?
©RTV Seaport

Maandagavond was dat de eerste vraag aan Ruurd Palstra, de griffier van de Velsense gemeenteraad, tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Palstra vertelde uitgebreid over wat de functie inhoudt en hoe de gemeenteraadsleden door de griffie worden ondersteund.

Halverwege het programma werd gebeld met burgemeester van Velsen Frank Dales. De burgemeester lichtte toe hoe zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders zich tot elkaar verhouden. Verder vertelde de burgemeester over zijn rol als eindeverantwoordelijke voor het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen en uiteraard riep hij alle Velsenaren op vooral te gaan stemmen op 14, 15 en 16 maart.  

In live radioprogramma de Helden van Velsen gaan programmamakers Martijn Mewe en Netty Struijs met de lokale raadskandidaten in gesprek over actuele onderwerpen en de persoon achter de politieke partij. De gesprekken worden afgewisseld met het draaien van verzoeknummers van de gasten. Luister mee op 1, 2, 4, 7 en 8 maart tussen 18.00 uur en 19.00 uur op RTV Seaport radio (107,8 FM) of via de webcam te volgen op de TV-zender (Ziggo:37, KPN:1490).

In bijgaand geluidsfragment is het hele programma van een uur te beluisteren.