Santpoort-Zuid twee-na-beste treinstation Noord-Holland

Santpoort-Zuid twee-na-beste treinstation Noord-Holland
© ProRail

Station Santpoort-Zuid is als twee-na-beste station van Noord-Holland gekozen. Dat kwam uit de Stationsbelevingsmonitor 2021, een onafhankelijk onderzoek door I&O research. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van NS en ProRail, en polste de ervaring van 76.000 reizigers over alle stations in Nederland. Bovenaan de lijst staat station Overveen.

De ongeveer vierhonderd treinstations in ons land kregen allemaal een score op basis van beleving. Santpoort-Zuid kreeg daarvoor een 7,9, landelijk gezien een vijfde plek. In de top 3 van provincie Noord-Holland staat nogmaals Overveen op een, met een score van 8,2. Vervolgens houdt Santpoort-Zuid de tweede plaats, en staat station Haarlem op plek 3 met een 7,7.

Station Santpoort-Noord kreeg een 6,9 voor beleving en station Driehuis scoort lager met een 6,7. Dat cijfer is nog gebaseerd op het oude station, de verbouwing van station Driehuis is namelijk in december 2021 afgerond.

%d bloggers liken dit: