Vrijwilligers steken handen uit de mouwen op Beeckestijn

Vrijwilligers steken handen uit de mouwen op Beeckestijn

Samen de handen uit de mouwen steken voor de natuur op Beeckestijn. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseerde zaterdag 12 februari in samenwerking met Natuurmonumenten een werkdag op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Een groep vrijwilligers kwam bijeen om te helpen met het bijhouden van de natuur.

De IVN organiseert geregeld werkdagen in samenwerking met natuurorganisaties en helpt hen met onderhoud van hun werkterrein. Zaterdag werd de esdoorn opgeruimd. Omdat deze snel kan overwoekeren, moet hij vaak uitgestoken worden.

Door het uitsteken en zagen van esdoorns komt er meer licht op de bodem en meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. Zo wordt de biodiversiteit hier verder verbeterd.