Vernieuwd Station Driehuis toegankelijker met liften

Vernieuwd Station Driehuis toegankelijker met liften

Vorige week is het vernieuwde station in Driehuis na 9 maanden verbouwing officieel geopend. Het treinstation van Driehuis is opgeknapt en daarbij een stuk toegankelijker gemaakt voor reizigers. ProRail woordvoerder Jeroen Wienen licht de hoogtepunten van de verbouwing toe. In het 60 jaar oude station zijn twee liften, nieuwe overkappingen en nieuw meubilair geplaatst.

Gedurende de werkzaamheden is de reizigerstunnel tijdelijk afgesloten geweest. De omleiding via het viaduct is inmiddels verwijderd en iedereen kan weer gebruik maken van de tunnel. Naast de bouw van de twee liften is het 60 jaar oude station flink opgeknapt. Er zijn doorzichtige overkappingen geplaatst die zorgen voor een frisse aanblik. Ook het meubilair op de perrons is aangepakt. Banken en afvalbakken zijn vernieuwd en de abri is vervangen door een moderne variant die past bij de nieuwe uitstraling.

Het is de bedoeling dat alle ProRail stations in Nederland voor 2030 vernieuwd en toegankelijk gemaakt worden.