Een uur lang met 10  man en toch een punt

Een uur lang met 10  man en toch een punt

In Helmond loopt het dit seizoen sportief bepaald niet naar wens.’’ We missen het echte gif en zijn gewoon niet fel genoeg,’’ poneerde een paar dagen terug Sander Verijcken, een teleurgestelde Helmond Sport – speler. Nee, de polonaise wordt niet gelopen in dat specifieke deel van Brabant. Met alleen Almere City onder zich en slechts 22 gescoorde goals, de minst productieve ploeg uit de KKD, houdt het dus bepaald niet over. Toch heeft Telstar het traditiegetrouw lastig tegen ploegen waar drie punten  zeker ‘’op papier’’ moeten worden gepakt De Witte Leeuwen waren dus gewaarschuwd, zeker na de stevige 0-3 oorwasing tegen De Graafschap. Kon er revanche worden genomen voor de ‘’wegtrekker’’ van vorige week?

Het gezicht van Andries Jonker sprak boekdelen na  afloop.’’ Tevreden met de 2-2? Nee, we hebben twee punten laten liggen. Dat gevoel overheerst bij mij,’’ aldus de trainer die zijn ploeg fris en fruitig zag openen en na 18 minuten de leiding zag nemen toen de van een blessure teruggekeerde Randy Wolters met een heerlijke afdraaiende voorzet van links de teen van Rein Smit vond en die stuurde vervolgens de bal onder de keeper door. Twaalf minuten later een exacte kopie maar nu kon Smit, overigens zeer sterk op dreef, het kleinood geen goede richting meegeven. Op het half uur hét kantelmoment, een gebeurtenis die de rest van de avond voor Telstar bepaalde en deels verpestte. Roman Tuganirov stond slecht gepositioneerd en zag zijn tegenstrever alleen op de keeper afgaan. De jonge Rus viel onhandig van achteren over he, heen en ontving een rode kaart.’’ Zwaar bestraft maar je maakt het de scheidsrechter wel makkelijk. Of ik Roman iets kwalijk neem? Kijk, hij is pas 21 jaar en heeft pas 14 wedstrijden gespeeld maar jammer was het wel natuurlijk,’’ analyseerde Jonker.

Telstar geraakte onder stevige, kwam er nog sporadisch uit en incasseerde paar minuten voor rust de rekening toen de Belg Arno van Keilegom rand strafschopgebied geplaatst en hard de bal in de hoek deponeerde;1-1. Wie gedacht had dat Telstar na rust onder de voet zou worden gelopen, kwam bedrogen uit. OK, de thuisclub voerde het tempo weliswaar behoorlijk op maar steeds was er wel weer een been of ander lichaamsdeel dat in de weg lag. Toen Sven van Doorm echter op het uur na een leuke aanval over vier schijven de bal hard langs Helmond Sport -keeper Mike Havekotte knalde en Telstar op 1-2 bracht, leek de avond niet meer stuk te kunnen. Toch repareerde de thuisclub twee minuten later al weer de achterstand na matig verdedigen aan Velsens kant en daar wist de bedrijvige Jelle Gozelink van dichtbij wel raad mee;2-2. Telstar leek even onder de voet te worden gelopen maar plaatste toch nog een paar venijnige counters.

En als invaller Jip Molenaar in de dying seconds net iets beter was uitgekomen met zijn pas, dan had Telstar op de valreep een sneaky overwinning behaald op een verre van imponerend Helmond Sport. Hun trainer Wil Boessen was complimenteus naar Telstar toe.’’ Voor rust hadden ze al op 0-3 kunnen komen, dus ik moet wel tevreden zijn met een punt.’’ Volgende week wacht thuis N.A.C. in een hopelijk bomvol stadion.

Hans Akkerman