Raad over wonen, Binnenduinrand en A8-A9

Raad over wonen, Binnenduinrand en A8-A9
Foto: RTV Seaport

Besluitvorming over de Woonvisie, het gebied Binnenduinrand en de samenwerking in de IJmond voor de verbinding A8-A9. Dat zijn de belangrijkste punten op de agenda van de raadsvergadering van donderdag 30 januari. RTV Seaport is er weer live bij, onze uitzending begint om 19:20 uur met een voorbeschouwing en is te zien via onze zender, website en Raadsplein.tv

Aan de Woonvisie 2040 zijn al drie sessies gewijd. Het is dan ook een belangrijk onderwerp, met aspecten als betaalbaar wonen, duurzaam bouwen, wel of niet bouwen in het groen en wonen & zorg. De verwachting is dat partijen nog met amendementen en moties komen .

Over het zogenaamde ontwikkelperspectief voor de Binnenduinrand is in de sessie van 15 januariĀ uitgebreid gesproken. Samen met vier andere gemeenten wil Velsen dit unieke cultuur- en natuurlandschap zoveel mogelijk open houden. Toch willen zij ook de mogelijkheid hebben om nog te kunnen bouwen. De status van het document is dus wat onduidelijk, toch zal het wel worden aangenomen.

De verbinding A8-A9 ten hoogte van Heemskerk is al jarenlang een punt van discussie en overleg. Donderdag wordt alleen besloten dat Velsen de samenwerking hiervoor voortzet en geld reserveert om te kunnen bijdragen aan de realisatie van deze ook voor onze gemeente belangrijke verbinding.

Zie www.velsen.nl voor de agenda en alle stukken, waarin ook staat te lezen dat er ook twee moties vreemd aan de orde van de dag zijn ingediend.