NieuwsPunt met Marianne Steijn

NieuwsPunt met Marianne Steijn
Foto RTV Seaport / Luc Gomes

Wethouder Marianne Steijn was maandag 14 oktober te gast in ons radioprogramma NieuwsPunt. Daarin vertelde zij over haar brede portefeuille Sociaal Domein in het algemeen en over actuele onderwerpen in het bijzonder, zoals de Regenbooggemeente, armoedeproblematiek, laaggeletterdheid, de integratie van statushouders, de ongehinderd-app en de onderwijshuisvesting.

In het eerste uur schoof tevens Ronald Serné van het Regenboogloket aan, een van de organisatoren van Coming Out Day van vrijdag 11 oktober en lid van het panel dat de gemeente ondersteunt bij het LHBTI-beleid. Met zijn loket wil hij mensen hulp bieden bij hun coming-out.

Daarnaast werd er zoals elke week gebeld met Johan Zwakman van wijkplatform IJmuiden-Noord en Gerardo Eijbersen van de VVV. En Jelle Blaauwbroek vertelde over de drukke week voor de raadsleden, die zowel woensdag- als donderdagavonden sessievergaderingen hebben die rechtstreeks door Raadsplein TV worden uitgezonden.

Het vaste duo Netty Struijs en Sjoerd Dekker was afwezig, daarom werd deze aflevering van NieuwsPunt gemaakt door Gertjan Huijbens en Luc Gomes. Terugluisteren kan via Uitzending Gemist.