Week van de industriecultuur

Week van de industriecultuur
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De Week van de industriecultuur start op vrijdag 18 oktober 2019 en eindigt zondag 27 oktober 2019. Voor verrassende activiteiten zoals mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid kan gedurende deze periode gereserveerd worden.

Tijdens de herfstvakantie vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats in de stoere en soms rauwe gebieden langs de industriële levensader van dit gebeid: het Noordzeekanaal.

Zo kan een bezoek worden gebracht aan de hoogovens van Tata Steel, cementfabriek en museum ENCI, het familiebedrijf Rigo Verffabriek, ’s werelds grootste zeesluis van Rijkswaterstaat of de visafslag. Verder zijn er theatervoorstellingen op spannende industriële plekken en kan een tekenworkshop gevolgd worden bij Eric Coolen of schilderen met Marcella van Zanten. Met de fotografen Machiel Kraaij en Pieter Heine kan door de lens van je fotocamera gekekend worden naar industriële plaatjes. Niet actief genoeg? Ga dan lekker hardlopen tijdens de Havenrun of boek een avontuurlijke RIB vaartocht door de haven!

Kijk voor het programma en reserveren op www.industriecultuur.nl