De regenboogvlag in top!

De regenboogvlag in top!
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Vrijdag 10 oktober is het Coming Out Day. Daarvoor hebben burgemeester Frank Dales en wethouder Marianne Steijn de regenboogvlag gehesen.

Op Coming Out Day wordt gevierd dat de LHBTI-ers (Lesbiennes, Homo’s, Bi-seksuelen, Transgenders en Intersexen) openlijk voor hun geaardheid kunnen uitkomen in een veilige gemeente. Als kersverse Regenboogstad besteedt Velsen hier de nodige aandacht aan met diverse activiteiten. Zie hiervoor ons eerdere bericht.

De dag begon in Velsen om 9 uur met het hijsen van de Regenboogvlag door burgemeester Dales en wethouder Steijn bij het stadhuis op Plein 45 in IJmuiden. Zij hopen dat velen dit voorbeeld volgen. De vlag mag overigens ook op elke andere dag van het jaar in top worden gehesen.