Raad donderdag live te volgen op TV

Raad donderdag live te volgen op TV
Foto: RTV Seaport

Komende donderdag 26 september is er weer een raadsvergadering, de eerste na het zomerreces. Diverse onderwerpen die eerder deze maand in de sessies zijn besproken, staan nu voor besluitvorming op de agenda. RTV Seaport is er zoals altijd bij, onze live-uitzending begint om 19:20 uur met een voorbeschouwing en tussendoor zijn er interviews en commentaren. 

In de raadsessies van 12 september ging het onder andere over de bestuursrapportage, de actualisatie van de Visie op Velsen, de regionale Energie Strategie, de subsidies voor collectieve energieprojecten en de Cultuurvisie 2020-24. Daarover nemen de raadsleden nu een beslissing en met name bij de Cultuurvisie, waarover veertien dagen geleden flink is gediscussieerd, zijn er amendementen en moties op het door B&W voorgestelde cultuurbeleid te verwachten.

De overige onderwerpen op de agenda zijn waarschijnlijk allemaal hamerstukken, waarover snel een besluit wordt genomen. De uitzending is te zien via ons Ziggo tv-kanaal 40 (in Velsen) en www.raadsplein.tv (wereldwijd).