Na zomerreces donderdag zes sessies

Na zomerreces donderdag zes sessies
Foto: RTV Seaport

Het zomerreces en de eindeloze herhalingen op onze zender zijn voorbij, het politieke seizoen begint donderdagavond met niet minder dan zes raadsessies. Raadsplein TV is er vanaf 19:20 uur bij en zendt er twee live uit: over het Pontplein en de Cultuurvisie 2020-24. De andere vier worden in de pauze en na afloop nabeschouwd.

Met de perikelen rond de Stadsschouwburg, het sluiten van het Witte Theater en het failliet gaan van het Kunstencentrum heeft Velsen bewogen jaren achter de rug. Nu wil wethouder Verwoort met zijn Cultuurvisie richting en invulling geven aan de kunst en cultuur in Velsen voor de komende jaren en daarbij inspelen op actuele ontwikkelingen. Bij het opstellen zijn volgens hem veel inwoners, scholen en instanties betrokken. Donderdag geven de raadsleden hun oordeel.

Het Pontplein zal een grondige reconstructie ondergaan die de doorstroming en de veiligheid dient te bevorderen. Na consultatie van belanghebbenden zijn nog drie varianten overgebleven. Daarover wordt nu aan de raadsleden om feedback gevraagd.

De andere onderwerpen zijn de subsidies voor energieprojecten, de actualisatie van de Visie op Velsen, de regionale strategie voor de energietransitie en de bestuursrapportage: zijn er financiële afwijkingen ten opzichte van de begroting 2019?