Workshop en infomarkt als raadsessies

Workshop en infomarkt als raadsessies
foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Het was donderdag een gevarieerde avond voor de raadsleden, ambtenaren en alle andere betrokkenen en belangstellenden. Eerst waren er sessies over het gebied de binnenduinrand en kunst & cultuur, waarvan de laatste in de vorm van een workshop, en vervolgens een informatiemarkt over de zogenaamde impulsprojecten.

Het huidige college en de huidige raad hebben democratische vernieuwingen en het meer betrekken van de inwoners hoog in hun vaandel staan. Vooral voor de doorgewinterde raadsleden is dit even wennen. Dat bleek met name bij de sessie over de te ontwikkelen cultuurvisie voor Velsen, waarbij wethouder Jeroen Verwoort bij de raadsleden ‘informatie wilde ophalen’ door ze in groepjes te laten discussiëren over een drietal stellingen. Eerder had hij al een enquête bij de Velsenaren en instellingen afgenomen. Maar voordat de raadsleden daadwerkelijk aan de slag gingen, werd er eerst gesoebat over het laat aanleveren van de enquêteresultaten en de stelligheid van de stellingen.

Tijdens de informatiemarkt werden de raadsleden bijgepraat over de stand van zaken bij de vijf ‘impulsprojecten’, die zijn voortgekomen uit de door het vorige college ontwikkelde Visie voor Velsen. Dit zijn geen impulsieve, maar juist langer lopende projecten zoals de ontwikkeling van het Havenkwartier, de wind-offshore, TechPort, expocentrum BRAK en de citymarketing.

Raadsplein TV deed verslag van zowel de sessies als de impulsprojecten, zie elders de interviews over de sessies en het verslag van de infomarkt en hieronder de integrale herhaling van de rechtstreekse uitzending: