Album ‘Thuishavensamba’ Cornelis Vreeswijk

Album ‘Thuishavensamba’ Cornelis Vreeswijk
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Zaterdag 16 februari wordt in de foyer van de Stadsschouwburg Velsen om 15.00 uur het album “Thuishavensamba” gepresenteerd. Het album bevat een registratie van het Cornelis Vreeswijk Gala dat op 12 november 20012 werd gevierd in dezelfde Schouwburg.

Live muziek wordt zaterdag verzorgd door onder andere Fay Losky, Fernando Lameirinhas, Janos Koolen en Henrik Holm die allen een muzikale ode aan Cornelis brengen.

Cornelis Vreeswijk (8 augustus 1937–12 november 1987) was een bijzonder mens. Geboren in IJmuiden verhuisde hij op jonge leeftijd naar Zweden, waar hij een van de meest invloedrijke artiesten van de 20e eeuw werd. Een Borstbeeld van Cornelis Vreeswijk staat bij de strandopgang in IJmuiden.

In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan nummers als ‘De Nozem en de Non’, ‘Veronica’ en ‘Misschien wordt het morgen beter’. Zijn eerste LP in ons land, uit 1972, werd platina.