Vijf wethouders bekend, formatie begint

Vijf wethouders bekend, formatie begint

De formatie in Velsen is dinsdag 1 mei van start gegaan met een bijeenkomst van de vijf beoogde collegepartijen. Daarbij is ook de vijfde wethouderskandidaat bekend gemaakt: Groen Links draagt Sebastian Dinjens voor.

Dinsdag hebben de fractievoorzitters en kandidaat-wethouders van de beoogde coalitiepartners Velsen Lokaal, LGV, VVD, Groen Links en PvdA besproken hoe te komen tot een collegeprogramma. Daarbij bevestigden zij nogmaals dat het raadsakkoord hiervoor de basis legt. In hun ogen is de raad als eerste aan zet, alle hebben D66, CDA, Forza en ChristenUnie nogal moeite met deze werkwijze.

In het gesprek over het collegeprogramma presenteerden alle partijen ook hun kandidaat-wethouder. Naast de uit Amsterdam afkomstige Sebastian Dinjens (lid van het landelijk bestuur van Groen Links) zijn dat Bram Diepstraten (Velsen Lokaal), Jeroen Verwoort (VVD), Floor Bal (LGV) en Marianne Steijn (PvdA).

Formateur Bram Diepstraten liet weten trots te zijn op dit vijftal, dat hij omschreef als een mooie mix van mensen en kwaliteiten. Op 10 mei komen de vijf collegepartijen opnieuw bij elkaar.