Herdenkingsconcert in ’t Mosterdzaadje

Herdenkingsconcert in ’t Mosterdzaadje
Foto RTV SEaport / PR

Op vrijdagavond 4 mei om 20.00 uur begint het concert met twee minuten stilte. Dan worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht, waartoe ook de zigeuners behoorden.

La Manouche heeft een programma van hartverscheurende liederen uit de Roma en Sinti cultuur, begeleid met vurig gitaarwerk (o.a. Django Reinhardt) en melodisch klarinetspel. Er wordt verteld over de achtergrond van het reizende volk en het publiek trekt mee met de karavaan en waant zich bij het kampvuur voor de woonwagen. Het programma ‘Ay Chavale’ ( Kom Vrienden) is melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca.

De schilderachtige stem van Mouché Palts weet als geen ander het hart van de luisteraar te beroeren. Befaamd is het virtuoos snarenwerk van Manito. Hij speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. La Manouche is als enige groep uit Nederland opgenomen in het mondiale uitgegeven boekwerk van de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen met daarin de verzamel cd ‘Gypsy Voices songs from the Romani soul’.
‘t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord is vanaf een half uur voor aanvang open.
Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.