Motie van wantrouwen tegen wethouder Westerman

Motie van wantrouwen tegen wethouder Westerman
Wim Westerman. Foto: Gemeente Velsen

De fractie van GroenLinks Velsen heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen ‘eigen’ wethouder Wim Westerman. De fractie stelt dat de wethouder vaak onoprechte en dubieuze informatie heeft verstrekt.

De directe aanleiding is volgens de motie het niet juist en tijdig informeren van de raad rond het uitlopen van de werkzaamheden van aannemer BAM rond de renovatie van het stadhuis. Ook heeft de fractie kritiek op de voortgang van het Witte Theater, Pieter Vermeulen Museum en diverse andere zaken. De motie is een heuse ‘waslijst’.

GroenLinks heeft al lange tijd problemen met Westerman. Aanleiding was onder andere vorming van de kandidatenlijst voor aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De motie wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag tijdens de raadsvergadering in stemming gebracht. Dit zal live te zien zijn bij RTV Seaport. Verwacht wordt dat de motie geen meerderheid zal halen.

Lees hier de volledige motie van GroenLinks.

 

Inmiddels heeft het bestuur van GroenLinks Velsen gereageerd. Lees de reactie hier.