Zaterdag weer RTV Seaport Raadsplein Café

Zaterdag weer RTV Seaport Raadsplein Café

Raadsleden en kandidaatsraadsleden, de burgemeester, een wethouder en diverse burgers: veel gasten bespreken uiteenlopende onderwerpen in de politieke talkshow Raadsplein Café van RTV Seaport. Aanstaande zaterdag 8 februari wordt dit tv-programma opgenomen in het theater van de centrale bibliotheek aan het Dudokplein in IJmuiden. Het publiek is vanaf 15:15 uur van harte welkom.

Na de geslaagde pilot in december, zal in deze tweede aflevering met onder andere fractievoorzitter Annekee Eggermont van CDA Velsen worden teruggeblikt op de raadsvergaderingen van 16 januari en donderdag 6 februari. Bijzonder is de rubriek waarin Frits Korf (ChristenUnie) en Frits Vrijhof (SP) met hun zonen Nathanael Korf (kandidaat VelsenLokaal) en Frits Vrijhof jr. (kandidaat LGV) te gast zijn. Zo vader, zo zoon? Of kiezen zij een heel andere weg?

Burgemeester Franc Weerwind komt de stemwijzer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Velsen presenteren. Vervolgens zullen een jonge Velsenaar die voor het eerst mag stemmen en een plaatsgenoot die al heel lang stemrecht heeft samen de stemwijzer invullen.

Ook te gast is wethouder Robert te Beest, die is uitgenodigd omdat er tijdens de raadsvergadering van donderdag besluiten worden genomen over drie onderwerpen die in zijn portefeuille vallen: de invoering van de starterslening, de bijdrage aan een nieuw verdeelsysteem voor sociale huurwoningen en de nota Vrijwillige Inzet in Velsen. Hij zal hierover onder andere in gesprek gaan met LGV-fractievoorzitter Leo Kwant.

Uiteraard wordt er ook met diverse raadsleden teruggeblikt op het interpellatiedebat over de Fast Flying Ferry. Daarnaast zal politiek commentator Jac. Zuurbier op zijn eigen karakteristieke wijze vooruitblikken op de verkiezingen. Ter afwisseling is er livemuziek van gitarist Daan van Putten. En na afloop is er tijd om na te praten met de tafelgasten.

U bent van harte welkom om de opnames bij te wonen. De inloop start om 15:15 uur, de opnames starten stipt om 15:30 uur en gaan door tot maximaal 17:00. De presentatie is in handen van Gertjan Huijbens en Jelle Dijkstra.

Raadsplein Café wordt waarschijnlijk direct live uitgezonden en is in ieder geval vanaf zondagavond een week lang te zien om 11, 17 en 21 uur via Ziggo en op elk moment gewenst moment via www.rtvseaport.nl. Daarnaast wordt de raadsvergadering van donderdag zoals altijd vanaf 19:20 uur rechtstreeks uitgezonden.