Energiebus komt naar Velsen

Energiebus komt naar Velsen

Goed nieuws voor Velsenaren die energie willen besparen, of over willen gaan op een warmtepomp of zonnepanelen! Zij kunnen binnenkort terecht bij de ‘energiebus’. Deze mobiele adviesdienst wordt bemand door energiecoaches van Energiek Velsen en specialisten van het Duurzaam Bouwloket. De komende maand staat de bus op verschillende (week)markten in Velsen.

Dit is de energiebus
Bij de energiebus kunnen inwoners producten zoals zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming van dichtbij bekijken en aanraken. Een onafhankelijke specialist geeft bovendien gratis advies over duurzame oplossingen. Ook energiecoaches van Energiek Velsen zijn aanwezig om met hen mee te denken.

Hier vind je de bus

  • Donderdag 11 juli, 10:00-16:00 – Weekmarkt IJmuiden
  • Vrijdag 19 juli, 10:00-16:00 – Weekmarkt Santpoort
  • Zaterdag 20 juli, 10:00-17:00 – Jaarmarkt Zomerfestival .IJmuiden
  • Vrijdag 2 augustus, 9:00-17:00 – Jaarmarkt Santpoort tijdens het Dorpsfeest Santpoort

Dit is de ambitie van de Gemeente Velsen
De laatste jaren krijgen inwoners steeds vaker te maken met hoge energieprijzen. Ook worden de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker zichtbaar. Daarom zet Gemeente Velsen onder andere de energiebus in om mensen te helpen en informeren. Doel is om uiteindelijk het aardgasverbruik te verlagen en de huizen in de gemeente op een duurzamere manier te verwarmen.