Zomerse muziek uit Cambridge

Zomerse muziek uit Cambridge
Foto aangeleverd


Het Cambridge Vocal Consort komt weer naar de Engelmunduskerk! Kom zondag 14 juli luisteren naar hun lichte, heldere stemmen, naar liederen van het begin van de 16e eeuw tot nu. Mis het niet! Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis, bijdrage vrijwillig.

Engeland heeft een eeuwenoude koortraditie. Eén van die koren, het Cambridge Vocal Consort, komt op zondag 14 juli a.s. opnieuw naar de Engelmunduskerk in Oud Velsen. Het is een benefietconcert, waarvan de opbrengst is bedoeld voor de restauratie van de kerk.

Van de 16e eeuw tot nu

U hoort muziek van van William Byrd en Henry Purcell (beiden 17e eeuw, Brits), van Joseph Rheinberger (19e eeuw, Beieren), Maurice Duruflé (20e eeuw, Frans), Benjamin Britten (20e eeuw, Brits), Antonín Tučapský (20e eeuw, Tsjechisch) en Ola Gjeilo (hedendaags, Noorwegen). Zo trekt een prachtige stoet van oude en nieuwe, geestelijke en wereldlijke liederen voorbij, gezongen op hoog niveau, onder leiding van dirigent Colin Fludgate.

Gratis, met vrijwillige bijdrage

Net als in 2023 mag Podium Engelmundus het Cambridge Vocal Consort weer presenteren. Zij treden belangeloos op. De toegang is gratis. U wordt vriendelijk verzocht een bijdrage te geven, met als richtlijn 15 euro. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de Engelmunduskerk.

Zondag 14 juli 2024. Aanvang 15.00 uur.

Meer informatie en geluidsfragmenten op www.cambridgevocalconsort.org en op www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/cultuur-kunst