Telstar blijft steken op brilstand

Telstar blijft steken op brilstand
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Nadat afgelopen woensdag in het eerste oefenduel in Zutphen Telstar met 3-0 onderuit ging tegen eredivisionist Go Ahead Eagles was het zaterdagmiddag dat ADO,20 langs kwam in Velsen-Zuid. De 2e divisionist uit Heemskerk, dat zich afgelopen seizoen keurig handhaafde in het debuutseizoen, kwam met een stevig  vernieuwde selectie naar Velsen-Zuid toe. Voor de Telstar-fans de  mogelijkheid om hun selectie thuis aan het werk te zien. Er zijn spelers uitgewaaierd maar daar staat tegenover dat Anthony Correia, de nieuwe hoofdverantwoordelijke trainer, met name in de 2e divisie een aantal aanwinsten heeft opgevist, allen met de brandende ambitie zich te profileren in de KKD en hun prof ambities te testen. 

Telstar mist kans op kans voor rust

Na een vlakke start nam Telstar het heft in handen en kwam zeker een keer of zeven (!) in kansrijke positie. Of keeper Virgil Deen, overgekomen van de zaterdagtak van Ajax en met een E.D.O.-verleden, lag in de weg of er werden enorme kansen om zeep geholpen. Vooral Cain Seedorf liet na twee keer een op een met Deen toe te slaan. Te onzorgvuldig waren deze pogingen. Vooral over de rechtervleugel dreigde voor de gasten gevaar maar de eindpass ontbeerde te vaak precisie of de juiste balsnelheid.

Na rust toen een felle zuidwester met heftige windstoten zich prominent meldde en er behoorlijk werd door gewisseld, werd het veldspel er niet beter op. Beter gezegd: het leek aanvallend nergens meer op. De passing ondermaats, een paar pogingen smoorden of verdwenen over en naast de goal en de combinaties verliepen stroef in een te laag tempo. De remplaçant van Ronald Koeman jr, Joey Houweling, moest zich nog twee maal strekken om de gasten van een doelpunt af te houden. Telstar zag en passant invaller Soufiane Hetli laat in het oefenduel strompelend het veld verlaten, dus al met al geen duel waar speltechnisch veel positiefs over te melden was. Het is echter nog vroeg in de campagne en dinsdagavond wacht vierde divisionist Hollandia uit Hoorn. Een deel van de selectie reist af naar Amsterdam Zuid-Oost en komt al om 12.00 uur uit tegen Jong Ajax op De Toekomst.

 Oh ja: het nieuwe uitshirt blauw met horizontale witte strepen werd gepresenteerd en mee gespeeld.’’ We eren met dit shirt de regio en haar verbondenheid met de zee. Strijdlust en saamhorigheid staan centraal,’’ aldus algemeen directeur Leon Annokkée.

Hans Akkerman