Van doelman tot horecaman; Cor Varkevisser over succes Staal

Van doelman tot horecaman; Cor Varkevisser over succes Staal

Grand Café Staal is in enkele jaren uitgegroeid tot een iconisch restaurant in IJmuiden. Op een markante plek, de hoek van Plein 1945, zit het vaak vol. Ondernemer Cor Varkevisser was op 4 juli te gast tijdens radioprogramma en vertelde over de ontwikkelingen.

Van professioneel doelman bij onder andere Telstar tot uitbater van Grand Café Staal, Cor Varkevisser neemt ons mee in zijn bijzondere loopbaan. In 2020 namen Varkevisser en partner Dianne Weber de stap om een grand café te openen op het plein 1945. Het moest de aanzet zijn tot de start van een horecaplein in het centrum van het zieltogende Velsen.

De start in 2020 ging niet van een leien dakje. Nauwelijks gestart, moesten ze namelijk dicht vanwege de Corona-pandemie. Inmiddels is het grand café uitgegroeid tot een bekend en geliefde locatie. De kracht van Staal? “Het biedt voor ieder wat wils,” aldus Varkevisser. Van koffie met huisgemaakte appeltaart, lunch, borrels, avondeten. De toewijding is te proeven. Nog steeds bakt zijn eigen moeder elke dag huisgemaakte appeltaarten voor de gasten om van te genieten.

Verder vertelt Cor over de toekomstige plannen op het plein 1945. Waar Maastricht haar Vrijthof heeft, wil Velsen ook een bruisend centrum.

Luister het volledige gesprek met Varkevisser hieronder terug