Bouw Spaarnwoude Park Hotel kan van start

Bouw Spaarnwoude Park Hotel kan van start

De bouw van het Spaarnwoude Park Hotel gaat binnenkort van start. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn definitief goedgekeurd. Het hotel komt aan Het Hoge Land 2 in Velsen-Zuid, en zal 137 kamers, een wellness, meetingrooms en golffaciliteiten bieden. Ook de golfshop en Golfclub Spaarnwoude krijgen hier een nieuw onderkomen.

Hans de Wijs, directeur van Heerenstede Vastgoed B.V., is enthousiast: “We zijn blij dat we kunnen beginnen met de bouw van dit bijzondere hotel. Het wordt een plek voor golfers, zakelijke gasten en toeristen.”

Het hotel wordt duurzaam en klimaatbestendig gebouwd. “Duurzaam, toekomstbestendig en natuurinclusief zijn de kernwoorden,” aldus De Wijs. Het gebouw wordt zorgvuldig ingepast in de natuurlijke omgeving van de golfbaan.

De gemeente Velsen en het Recreatieschap Spaarnwoude steunen het project. Wethouder Bram Diepstraten: “Dit hotel past perfect in onze visie voor Spaarnwoude Park 2040 en biedt meer overnachtingsmogelijkheden buiten de steden.”

De sloop van het huidige gebouw start eind dit jaar, en de bouw van het hotel begint in het tweede kwartaal van 2025. De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2026.