Rondleiding dorp en kerk Oud Velsen

Rondleiding dorp en kerk Oud Velsen
© Jan Borst


Stap Oud Velsen binnen en je staat zó in de geschiedenis. Veel woningen zijn uit de 18e eeuw, de straatjes ademen die sfeer nog helemaal. De Engelmunduskerk is nog veel ouder, een tufstenen gebouw uit de 12e eeuw en een toren uit de 13e eeuw. Bij elkaar twee prachtige stukken historie van Velsen.

Dorp Velsen en Podium Engelmundus

Stichting het Dorp Velsen en Stichting Podium Engelmundus organiseren op zaterdag 13 juli 2024 een rondleiding in twee delen: een wandeling door het dorp én de bezichtiging van de buiten- en de binnenkant van de Engelmunduskerk. Tussendoor is er een korte onderbreking voor een kopje koffie of thee.

Start bij de kerk

De wandeling door het dorp start bij de ingang van de kerk.
In de kerk is ook de expositie van Grace Spiegel te bekijken. Zij maakt intieme, dromerige Aziatische meisjesgezichten, hier en daar een stilleven, in aardse kleuren olieverf. Vooral de tinten laten haar bewondering zien van de schilderkunst van de 17e eeuw.

Maximaal 20 mensen

Aan de rondleiding kunnen minimaal 5 en maximaal 20 mensen meedoen. De kosten bedragen € 10,00 p.p. Aanmelden kan via www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/cultuur-kunst of via 06-81937234.

Start: zaterdagmiddag 13 juli om 14:00 uur op Kerkplein 1, 1981 BH Velsen-Zuid.
Einde ca. 15:30 uur