Sportweekend 24-26 mei

Sportweekend 24-26 mei
Pexels: Anne Shvets

Op vrijdagavond 24 mei moesten de heren softballers van Rooswijk aantreden voor hun wedstrijd tegen ODIZ Frogs en leden een 9-25 nederlaag tegen de bezoekende vereniging uit Wijdewormer.

Op zaterdag 25 mei speelde korfbalvereniging DKV een thuiswedstrijd tegen Sporting West/Bonarius. De wedstrijd werd met 8-19 verloren en door dit resultaat is DKV nog steeds puntloos na 4 gespeelde wedstrijden.

Het zondagelftal van Velsen, uitkomend in de eerste klasse A, moest afreizen naar Amsterdam voor een ontmoeting met De Dijk. De wedstrijd eindigde in 2-2. Velsen is geeindigd op de derde plaats in de competitie en heeft zich geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal moest VSV een uitwedstrijd spelen tegen het Beverwijkse DEM en won nipt met 0-1. IJmuiden ontving Castricum en wist de wedstrijd met 2-1 winnend af te sluiten. Voor Stormvogels was er een thuiswedstrijd tegen HCSC en deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Door dit resultaat is Stormvogels als tweede geeindigd en kan meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal een forse nederlaag voor het gedegradeerde Velsenoord. Ditmaal een 10-0 nederlaag bij Vlug en Vaardig.

In de vijfde klasse B wisten SVIJ en Terrasvogels zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Terrasvogels moest op bezoek bij DSK en verloor met 1-0 maar eindigde in de eindrangschikking op de vierde plaats. Nummer drie op de ranglijst, SVIJ, wist in en tegen Vogelenzang met 1-2 te zegevieren.

Op zondag 26 mei moesten de handbaldames van HCV’90 op bezoek bij Victoria O. In een spannende wedstrijd werd tenauwernood met 21-20 verloren van de dames uit Obdam.

De dames en heren van hockeyvereniging Strawberries moesten op zondag 26 mei een uitwedstrijd spelen. De dames moesten op bezoek bij het Leidse THOR en verloren in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-3. De heren togen naar Naaldwijk en kregen een stevig pak slaag van Westland. De ploeg uit Driehuis werd met een 7-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Eveneens op deze zondag 26 mei een thuiswedstrijd voor het zondagelftal van VSV. De thuiswedstrijd tegen Koedijk werd met een 7-2 zege afgesloten. In deze wedstrijd wisten Rick Michielsen en Bram Hillenaar ieder drie maal het net te vinden.