Bestuurders lappen massaal éénrichtingsverkeer aan hun laars

Bestuurders lappen massaal éénrichtingsverkeer aan hun laars

Sinds 29 april is de weg die de Halkade en het Sluisplein met elkaar verbindt een éénrichtingsverkeerweg. Echter, slechts een enkele automobilist houdt zich aan deze wegafzetting. Onze Seaport-verslaggever ging ter plaatse om poolshoogte te nemen.

DFDS Terminal

Tegenover de wegversperring bevindt zich de Felison Terminal. Meerdere personeelsleden geven aan dat vrijwel niemand zich aan de wegversperring houdt. “Ik heb het al meerdere malen zien foutgaan. Zelfs het hele hek is al een keer aangereden.”

In tien minuten tijd zagen we twaalf auto’s dit stopteken negeren, met als kers op de taart twee douaneauto’s en één marechausseeauto. Zelfs overheidsinstanties die deze wet zouden moeten handhaven, rijden dit stopbord schoon voorbij. Zonder enige snelheidsvermindering rijden alle soorten voertuigen hier voorbij, van vrachtwagens tot motoren.

Politie

Seaport heeft de lokale politie om een reactie gevraagd over het niet handhaven van de regels en de nalatigheid van hun collega’s. Helaas hebben de politie en wijkagenten beiden nog niet gereageerd