Telstar Legends nemen afscheid

Telstar Legends nemen afscheid
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Twee Telstar Legends ( Frank Korpershoek, 39 jaar en 383 competitieduels) en Glynor Plet, 37 jaar en 88 competitiegoals) verzamelden een flink aantal oud-teamgenoten en kwamen afgelopen vrijdag in actie voor het goede doel. Een deel van de opbrengst kwam namelijk ten goede aan een stichting: Spieren voor Spieren. Fred Bisschot en Luc Nijholt namen het coach schap op zich en diverse  ‘’helden uit het verleden’’ lieten zich gewillig uitnodigen. Het werd vrijdag een feest van herkenning. Beide oud-teamgenoten hadden niet echt officieel afscheid kunnen nemen van de Telstar-fans en het idee om een testimonial te organiseren, inclusief een soort van reünie  en spelen voor een goed doel was een gedeelde wens.

Om 19.00 uur ontvangt scheidsrechters begeleider Hans Huizinga onder het toeziend oog van zijn kinderen en kleinkinderen uit handen van algemeen directeur Leon Annokkée een prachtige bos bloemen omdat hij al 30 jaar zijn vrijwillige job naar behoren invult. Voormalig spits Bob Koning ,die als fysiotherapeut in het 711 stadion bij CareworX werkzaam is, kan glashelder uitleggen wat zijn beide oud-teamgenoten zo speciaal maakt.’’ Frank is een veelzijdige alleskunner en motivator en Glynor was nooit gestrest, zeker voor de goal. Hij bleef dan altijd koel,’’ wist de aimabele Noord-Hollander.

Hoedendragers Leo Driessen en Pieter de Waard verzorgen het commentaar op geheel eigen wijze en dan grijpt oer Telstar-fan‘’ Jomanda’’: aka Peter Zoontjes spontaan de microfoon .’’ Een voor allen en allen voor één,’’ eindigt hij zijn gepassioneerde betoog. Het duel van twee keer een half uur kent een bijzondere start. De twee teams rijgen een tsunami  kansen aan elkaar en slagen er maar niet in tot scoren te komen. Echter vlak voor rust krult, wie anders dan Glynor Plet (!), de bal in de verre hoek en herhaalt vlak na rust het kunststukje met een fraaie volley; 2-0, de opmaat tot een ware explosie aan goals. 

’The Last Dance’’

Rashaan Fernandes, Wouter de Vogel en Kevin Brands voeren de score voor Plet & co  op tot 5-0, waarna ‘’Team Korpershoek’’ de  tussenstand een iets draaglijker aanzien geeft;5-2. Maar wie anders dan Glynor Plet, met zijn derde goal, dus een heuse ‘’Plettrick’’, bepaalt de eindstand op 6-2. ‘’Verliezend’’ Telstar-icoon  Frank Korpershoek heeft een originele verklaring voor het forse verlies.’’ Ach, we hebben van de week nadrukkelijk getraind op kansen benutten maar niet op doelpunten maken,’’ reageert ‘’Mr Telstar’’ alert.

Publiek, beleidsbepalers en spelers spoedden zich vervolgens naar een van de business ruimtes waar nog geruime tijd het duel werd ‘’ geëvalueerd’’ en gedeelde herinneringen werden opgehaald  in een aangename setting. Daar was het vrijdagavond nadrukkelijk om te doen. Er werd al voorzichtig geopperd door een enkeling aan gedacht om er een jaarlijks evenement van te maken.

Hans Akkerman