De wijk vertelt: Oud IJmuiden deel 1

De wijk vertelt: Oud IJmuiden deel 1

Er ligt heel veel geschiedenis in de gemeente Velsen. Historicus Fred Schweitzer neemt ons mee in de historische gebeurtenissen en licht deze toe. De derde aflevering van videoreeks ‘De Wijk Vertelt’ gaat over de geschiedenis van IJmuiden.

Middels een rondwandeling langs de oude treinstations nemen we een duik in de geschiedenis van IJmuiden. We beginnen bij het ontstaan van het Noordzeekanaal en daarmee de start van IJmuiden bijna 150 jaar geleden. Daaruit ontstonden de eerste woningen in IJmuiden in de buurt die we nu Oud IJmuiden noemen. De video wordt in juni vervolgd met deel 2 over IJmuiden.

Alles om ons heen heeft een uniek verhaal. En die verhalen worden verteld in de historische videoreeks ‘De Wijk Vertelt’. Deze serie van cameraman Jos Kelbling en historicus Fred Schweitzer kijkt achteruit in de geschiedenis en maakt mensen bewust van de verhalen in hun eigen omgeving.