Vliegensvlugge speedboten in Spaarnwoude

Vliegensvlugge speedboten in Spaarnwoude

Speedboten scheurden dit weekend door het water in Spaarnwoude. Gelukkig geen grote gevaartes, het gaat om speedboten van kleinere schaal, namelijk RC electro speedboten. De bestuurders van de vliegensvlugge speedboten namen het tegen elkaar op op de modelbouwvijver in Spaarnwoude.

De Electro Speed Regatta wordt al jaren georganiseerd door de Kennemer Model Boot Club (KMBC) en trekt internationale deelnemers. De deelnemers kwamen dit weekend uit Nederland, België, Frankrijk Roemenië,  Hongarije en Oekraine. De wedstrijden begonnen op 10 mei en duurden tot zondag 12 mei 2024. Een spannende competitie met maar liefst 35 inschrijvingen voor zo’n 75 rc-race boten. De snelheid van de boten lopen vanaf 55 kilometer per uur, maar sommigen halen zelfs de 120 kilometer per uur. De wedstrijden vonden plaats in verschillende klassen. 

Eric Bakker van de KMBC: “Deze hobby is voor alle leeftijden, van jong tot oud. Het is vooral leuk hoe je ziet dat men elkaar helpt. Er is strijd maar ook saamhorigheid.”

KMBC
De KMBC bestaat al een kleine 40 jaar en organiseert regelmatig trainingen en wedstrijden. Sinds 2 jaar is de club aangesloten bij de wereldwijde organisatie NAVIGA zodat de leden ook in het buitenland kunnen varen. Bekijk de website voor meer informatie: kmbc.nl