Sportweekend 10 tot 12 mei

Sportweekend 10 tot 12 mei
Pexels: Time Miroshnichenko

Op vrijdagavond 10 mei begonnen de heren softballers van Rooswijk dit sportweekend met een uitwedstrijd tegen The Herons in Heerhugowaard.De wedstrijd werd met 9-3 verloren, maar ondanks dit verlies staat de ploeg uit Velsen Noord op een keurige derde plaats op de ranglijst.Het korfbalteam van DKV moest zaterdagmiddag 11 mei op bezoek bij het Amsterdsamse Sporting West/Bonarius en moest met een 9-3 nederlaag huiswaarts keren.

Bij het zaterdagvoetbal in de derde klasse A wist IJmuiden een puntendeling te behalen in de thuiswedstrijd tegen HCSC. De wedstrijd eindigde in 1-1. Het zaterdagelftal van VSV moest op bezoek bij EDO en verloor met 3-1.In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal speelde VVH/Velserbroek een thuiswedstrijd tegen Haarlem/Kennemerland. dit resulteerde in een 3-1 zege.

Velsenoord blijft in deze klasse nog steeds puntloos. Ook nu weer een stevige nederlaag. Wijk aan Zee wist met 6-1 te winnen.In de vijfde klasse B een mooi weekend voor de drie ploegen uit onze gemeente. Terrasvogels wist de uitwedstrijd tegen UNO. De ploeg uit Nieuw Vennep moest met 0-3 zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Santpoort. SVIJ moest op bezoek bij DSK in Haarlem en wist met ruime cijfers te winnen. De wedstrijd eindigde in 1-7. Het zaterdagelftal van Velsen wist ook aan de goede kant van de score te blijven. De mannen uit Driehuis wisten met 2-1 van Spaarnwoude te winnen.

Op zondagmorgen 12 mei moesten de honkballers van Rooswijk een uitwedstrijd spelen tegen Double Stars Heiloo. De wedstrijd eindigde in een nipte 11-10 nederlaag voor de mannen uit Velsen Noord.Het zondagelftal van Velsen, uitkomend in de eerste klasse A moest op bezoek bij VIOS-W in Warmenhuizen. Na met 2-0 achter gestaan te hebben wist de ploeg uit Driehuis in de laatste twintig minuten drie maal het net te vinden en de uitslag naar 2-3 om te buigen. Velsen staat nu derde op de ranglijst met 37 punten uit 22 wedstrijden en lijkt op weg naar een plaats in de nacompetitie. Derde klasser VSV ontving op eigen veld het Heemsteedse Alliance’22 en ging met 1-2 onderuit.