Lezing “Ik ben geen man” in de Bibliotheek

Lezing “Ik ben geen man” in de Bibliotheek

Op woensdag 15 mei komt Mirjam Kaijer, een bekende columnist en ervaren journalist, naar IJmuiden voor een lezing als onderdeel van de Vitaliteitsweken. Mirjam staat bekend om haar humoristische benadering van actuele en herkenbare onderwerpen, vaak met een medische invalshoek. Haar laatste boek, getiteld ‘Ik ben geen man’, pleit voor meer aandacht voor persoonlijke geneeskunde en een beter begrip van man-vrouwverschillen in de gezondheidszorg. In haar lezing zal ze dit belangrijke thema belichten en het belang van gendergelijkheid in medisch onderzoek benadrukken.

Mirjam Kaijer benadrukt het belang van correcte informatieverspreiding onder vrouwen. Ze pleit ervoor dat zorgverleners erkennen dat er nog veel onbekend is over het vrouwenlichaam en dat er meer onderzoek nodig is om deze kennis gebreken te verminderen. Te vaak krijgen vrouwen te horen dat hun klachten psychologisch van aard zijn en worden ze geadviseerd om therapie of medicatie te volgen. Symptomen worden afgedaan als zijnde gerelateerd aan de menopauze, burn-out, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, of simpelweg met de conclusie: ‘Het zit tussen je oren’.

Kom naar deze lezing en deel jouw eigen ervaringen in de zoektocht naar een juiste diagnose.

Woensdag 15 mei 2024 in de Bibliotheek IJmuiden.

Inloop om 19.15 uur, start om 19.30 uur. Leden € 4,-, anders € 5,-. Inclusief gratis kopje koffie of thee. Meer informatie op de website www.bibliotheekvelsen.nl.