Cello muziek op Brederode

Cello muziek op Brederode
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

De Heerlijkheid Brederode opent komend weekend haar deuren voor een Celloconcert. Dit concert zal plaatsvinden op 12 mei om 11:00 en zal in de barok stijl uitgevoerd worden.

Barok

Barokmuziek is een vorm van westerse klassieke muziek gecomponeerd in de periode van de barok, die in de muziek loopt van ca. 1600 tot ca. 1750. De barok wordt globaal gemarkeerd door de laat-16e-eeuwse revolte tegen polyfonie, die aanleiding gaf tot de opkomst van de opera.

Artiesten

Odette Oostwouder-Loerakker

Odette Oostwouder-Loerakker werd op 6 juni 1978 geboren als dochter van vioolbouwer Vincent Loerakker en klarinettiste Nan Loerakker. Muziek werd haar thuis met de paplepel ingegoten. Op 9-jarige leeftijd volgde zij een jaar vioolles, om vervolgens over te stappen naar de cello.

Bas de Rode

 Bas de Rode kreeg zijn eerste lessen op 11-jarige leeftijd. Hij studeerde aan de conservatoria van Amsterdam, Berlijn en Rotterdam. Hij speelde solo met diverse orkesten en speelde jarenlang in het Lagos strijkkwartet, het Aeolus cellokwartet en cello-octet Conjunto Iberico. Met deze en met diverse andere ensembles heeft hij aan talloze cd-opnames meegewerkt. Daarnaast werkt hij samen met theatergezelschappen. Zijn liefde voor de muziek is sterk beïnvloed door de masterclasses en muziek lessen van bekende internationale musici.

Voor meer informatie kijk op de website van Brederode

De Heerlijkheid Brederode is helaas niet goed toegankelijk voor minder validen. Concert ticket 10,- euro inclusief bezoek Heerlijkheid Brederode. Verkoop enkel aan kassa op de dag evenement