Gezocht: Bataljon jagers

Gezocht: Bataljon jagers

Het jaar is 1812. Napoleon Bonaparte heeft zijn stempel voorgoed op Europa gedrukt. Het gaat slecht met ons land. Ons leger is slecht onderhouden en vrijwel niet aanwezig op dit oorlogstoneel. De slag om Waterloo staat voor de deur en ons leger moet helpen om napoleon een laatste genade klap te geven. Heb jij het in je?

Bij Heerlijkheid Brederode is aankomend weekend een re-enactment bataljon voor deze gebeurtenis. Kom te weten wat soldaten moesten doen in deze bijzondere tijd en hoe hun dagen er vroeger uit zagen. Van 11.00-17.00 uur is het bivak open voor het publiek. U krijgt uitleg over het leven van de militairen tijdens de Napoleontische oorlogen. Dagelijks zijn er demonstratie exercities voor publiek, uitleg over schieten, conscriptie, en opname van de militie soldaten in het leger.

Klik hier voor alle informatie