Havenfestival met een Hollands tintje

Havenfestival met een Hollands tintje

Zaterdag 22 en zondag 23 juni is het weer tijd voor het jaarlijkse Havenfestival IJmuiden. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens, met dit jaar een Holland tintje. Programmeur Dennis Sintenie lichtte afgelopen week live op de radio het programma toe.

Zoals ieder jaar liggen er weer tal van schepen aan de kade die bezoekers van buiten én binnen kunnen bekijken en kan er worden genoten van professioneel en lokaal entertainment van eigen bodem. Beleef de haven op een unieke wijze, maak een rondvaart, bewonder kunst en cultuur en geniet van Noorzeevis uit IJmuiden!

Volle planning
Wie dit jaar op het Havenfestival komt hoeft zich zeker niet te vervelen. Dit jaar is de planning bomvol met leuke activiteiten zoals:

Foto: Jaap Bakker
  • Spectaculaire Fly-By
  • Rondvaarten
  • Schepen aan de kade
  • Podium
  • Ekade

Buiten deze bijzondere activiteiten zijn er voortdurend bezienswaardigheden zoals het fileren van vis of het bezoeken van schepen.

EKade
Omdat het Havenfestival midden in het EK valt, is er ook gedacht aan de voetballiefhebbers. In samenwerking met Sportloket Velsen en SRO wordt er op zaterdag een EKade straatvoetbaltoernooi georganiseerd, waarvoor verenigingen en (groepen) kinderen zich kunnen inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.sportpasvelsen.nl/Ekade-straatvoetbal-toernooi.

Naar het festival
De organisatie vraagt bezoekers van het Havenfestival lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar de Trawlerkade te komen. Wie toch de auto pakt, moet rekening houden met drukte in de omliggende straten. In het havengebied wordt een P-route uitgezet. Volg de borden en instructies van de verkeersregelaars, dan verloopt de doorstroming soepel.

Luister hier terug naar de toelichting op het programma van programmeur Dennis Sintenie