Ode aan Wenen en duo klarinet-piano in ‘t Mosterdzaadje

Ode aan Wenen en duo klarinet-piano in ‘t Mosterdzaadje
Pianoduo Amacord

Op vrijdag 19 april om 20.00 uur is het pianisten echtpaar Ivana Alkovic en Maarten den Hengst te gast in ‘t Mosterdzaadje. Onder de noemer “Vienna, Theme & Variations ” voert het pianoduo Amacord muziek uit van Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms en Von Herzogenberg. Tevens brengen zij een ode aan de stad waar hun liefde begon. En dat was in het café Amacord in Wenen.

“​In het centrum van Wenen ligt café Amacord. Een toevluchtsoord voor kunstenaars, politici, vrije geesten en kooplieden. Daar ontmoetten de Servische pianiste Ivana Alkovic en de Nederlandse pianist Maarten den Hengst elkaar. Daar begon hun liefde die leidde tot de geboorte van een het pianoduo ‘Amacord’. Vier handen op één piano, een spektakel van kruisende lijnen en dynamiek.”

Pianoduo Amacord is veelvuldig te horen in binnen- en buitenland. In hun relatief korte bestaan gaven ze concerten in en buiten Europa, op het Pianoduo Festival en het Concertgebouw. Sinds 2019 hebben ze de leiding van de serie Nieuwe Kerk Concerten te Haarlem. 

Duo klarinet en piano

Zondag 21 april om 15.00 uur is het podium voor de pianiste Ischico Velzel en de klarinettist Santiago Lurueña. Hun samenspel begon vanwege de gedeelde liefde voor ongebruikelijke stukken en improvisatie. Uitgevoerd wordt muziek van Kovács, de Falla, Poulenc, Clark en Francaix.

Naast publiekstrekkers als Francaix en Poulenc spelen ze een betoverend werk van de vrouwelijk componist Rebecca Clark. In de muziek van Kovacs wordt een knipoog naar de jazz gegeven. De rode draad in hun programma is dat muziek maken plezier geeft, zowel voor de luisteraar als voor de musici, en dit plezier verbindt beide partijen met elkaar.

Na zijn opleiding in Spanje studeerde Santiago Lurueña verder in Antwerpen en specialiseerde zich in Oude Muziek. Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Ze behaalde haar twee masterdiploma’s aan The Royal Conservatoire of Scotland en Conservatori Superior de Musica del Liceu.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl Een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10