Groot feest tijdens 60ste editie Schoolvoetbal Velsen

Afgelopen vrijdag was het 711 Telstar stadion het toneel van de finale van het Schoolvoetbal toernooi 2024. Voor de 60ste editie van het scholentoernooi werd alles uit de kast gehaald. Zo was er naast de finales ook een benefietwedstrijd waarbij landelijk bekende creators het opnamen tegen een team van leraren van de Velsense scholen.

Na weken aan onderlinge toernooien vonden allereerst de finales van de schoolvoetbal plaats. Jonge voetbaltalenten van bijna alle basisscholen uit Velsen kwamen samen voor de langverwachte finale. Bij de meisjes groep 5 en 6 speelde team Kompas 2 tegen Parnassia 1. De overwinning ging naar Kompas 2. Bij de finale van de jongens won Beekvliet 3 van Kompas 2. Bij de groepen 7/8 overwonnen de meisjes van Franciscus 1 in een strijd tegen Beekvliet 1. En bij de jongens won het energieke team van Beekvliet 1 over het Kompas 1.

Toen deze finales waren afgerond, werd de spanning alleen nog maar hoger in het stadion toen de creators op het veld kwamen. De tribunes zaten vol en kids gingen uit hun dak toen ze hun favoriete content makers op het veld zagen strijden tegen hun eigen leraren. De opbrengst die deze wedstrijd opleverde gaat naar goede doelen Stichting Buurtgezinnen en Voedsel op de plank.