Vitaliteitsweken gaan van start in de bibliotheek

Vitaliteitsweken gaan van start in de bibliotheek
Bibliotheek Velsen, IJmuiden Google foto NWFoto / Ko van Leeuwen kvl_131108_0934352.jpg / 08-11-2013 09:34:35

Ontdek hoe je je gezondheid en energie kunt stimuleren tijdens de komende Vitaliteitsweken. Op 19 april kun je de Vitaliteitsmarkt bezoeken, waar verschillende experts advies geven en je helpen op weg naar een gezondere levensstijl. Test je balans en mobiliteit op de beweegmat, leer over gezonde gewoontes en geniet van gezellige activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast kunnen bezoekers gratis proeven van gezonde lunchopties in het leescafé.

Naast de Vitaliteitsmarkt zijn er nog meer boeiende activiteiten tijdens de Vitaliteitsweken, zoals de informatieve sessie ‘Digivitaler’ op 29 april. Hier leer je alles over het gebruik van patiëntenportalen en digitale communicatie met huisartsen. Handig voor het online regelen van afspraken, het stellen van vragen aan je dokter en het aanvragen van recepten. Maar we begrijpen dat digitaal niet voor iedereen even makkelijk is. Na deze sessie ben je echter klaar om deze digitale tools voor patiënten te omarmen.

De weken worden afgesloten met een fascinerende lezing “Ik ben geen man” door Miriam Kaijer, een pleitbezorger van meer persoonlijke geneeskunde en beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouwverschillen in de zorg. miriam zal op een levendige en pakkende manier haar zoektocht naar een diagnose delen, waarbij ze thema’s als bureaucratie, lacunes in het zorgsysteem en verkeerde conclusies zal bespreken.

De lezing vindt plaats op woensdag 15 mei in de Bibliotheek van IJmuiden, van 19:30 tot 20:45 uur. De toegangsprijs bedraagt € 4,- voor leden en € 5,- voor niet-leden.