Sportweekend 12 tot 14 april

Sportweekend 12 tot 14 april
Pexels: Dne stock project

Op vrijdag 12 april moesten de volleybalmannen van Smashing Velsen in een thuiswedstrijd aantreden tegen het tweede team van GGV. Helaas bleven de punten bij de tegenstander, want de wedstrijd eindigde in een 0-4 nederlaag.

Eveneens is op vrijdag 12 april het seizoen begonnen voor de heren softballers van Rooswijk. Zij begonnen dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen United en dit resulteerde in een 12-11 zege voor de ploeg uit Velsen Noord.

Op zaterdag 13 april moesten de basketbalmannen van Akrides een op papier zware uitwedstrijd spelen tegen het als tweede op de ranglijst staande MBCA Amstelveen. Voor de IJmuidense ploeg resulteerde dit in een hele knappe 65-67 zege.

Op deze zaterdag eveneens twee waterpolowedstrijden van de dames en heren van VZV. De dames speelden een uitwedstrijd tegen MNC Dordrecht en verloren nipt met 8-7.

De heren moesten op bezoek bij Z&PC Rotterdam en namen de volle winst mee naar huis, door met 7-13 te zegevieren.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal stond er een topper op het programma. Lijstaanvoerder Stormvogels moest op bezoek bij nummer twee Foresters. In een spannende wedstrijd verloor de ploeg uit IJmuiden met 3-2. In een gemeentelijke derby deelden VSV en IJmuiden op sportpark De Hofgeest in Velserbroek met een 1-1 uitslag de punten.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal moest VVH/Velserbroek afreizen naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen VVA/Spartaan de punten bleven bij de tegenstander want VVH/Velserbroek ging met 2-1 onderuit.

In de vijfde klasse B van het zaterdagvoetbal stond er een uitwedstrijd op het programma voor de ploegen uit onze gemeente. Terrasvogels uit Santpoort Zuid moest op bezoek bij Spaarnwoude en verloor met 2-0. Het zaterdagelftal van Velsen moest op bezoek bij ZSGOWMS in Amsterdam en wist met 0-4 de drie punten mee terug naar Driehuis te nemen.

Op zondagmiddag 14 april moesten de dames van basketbalvereniging Akrides een uitwedstrijd spelen in Utrecht. Het derde team van Utrecht Cangeroes moest met 54-87 de meerdere erkennen in de dames uit IJmuiden.

Bij het veldhandbal speelden de dames van HCV’90 hun tweede wedstrijd en dit resulteerde wederom in een zege. De dames uit Velsen Noord wisten met 26-21 te zegevieren over Graftdijk en staan nu bovenaan met vier punten uit twee gespeelde wedstrijden.

Ook voor de heren honkballers van Rooswijk is het seizoen weer begonnen. Men begon met een uitwedstrijd tegen het vierde team van Hoofddorp Pioniers en wist de wedstrijd met 6-10 winnend af te sluiten.

Voor de rugbyers van The Smugglers uit Velserbroek een stevig pak slaag op deze zondag de 14e april. Bij Ascrum AA in Amsteram werd met 75-7 verloren.

Bij het hockey moesten de dames van Strawberries het 14 april opnemen tegen Voorhout. In een doelpuntrijke wedstrijd werd met 6-4 verloren.

Ook de mannen moesten het deze zondagmiddag opnemen tegen Voorhout. Zij wisten met 1-1 een punt mee terug te nemen naar Driehuis.

In het zondagvoetbal moest eerste klasser Velsen een streekderby spelen tegen Vitesse’22 uit Castricum. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was. Het werd 0-0.

Het zondagelftal van VSV moest een uitwedstrijd spelen tegen Hercules Zaandam. De wedstrijd eindigde in een regelmatige 8-1 zege voor de gastheren. De doelpuntenmaker van VSV was Diego Mudde die in de 59e minuut de 4-1 op het bord bracht.