Zondag 14 april: Commovente zingt ‘Byrd and birds’

Zondag 14 april: Commovente zingt ‘Byrd and birds’
foto aangeleverd

Bij de lente horen vogels! Dat weet ook het quintet Commovente uit Haarlem. Zij zingen muziek van William Byrd en andere composities waarin vogels een rol spelen.

Vocaal Quintet Commovente treedt op in verschillende bezettingen. Zo ontstaat een heel afwisselend optreden. Er worden vijf-, vier- en driestemmige composities a capella gezongen(zonder begeleiding). Maar er staan ook enkele werken op het programma met pianobegeleiding.

Byrd en Tallis
In de Engelmunduskerk brengt Commovente het voorjaarsprogramma “Byrd and birds” ten gehore met muziek van William Byrd en met andere composities waarin vogels een rol spelen.
William Byrd is een Engelse componist uit de 16e eeuw. Hij had als kind les van de bekende land- en tijdgenoot Thomas Tallis, die heel veel koormuziek heeft geschreven die nu nog wordt beluisterd. Byrd schreef geestelijke en wereldlijke muziek, vocale en instrumentale stukken.

Wie zijn de leden van Commovente?

Het Vocaal Quintet Commovente bestaat uit de volgende leden: Janneke Verloop (sopraan), Isabella van der Brugge (mezzo-sopraan), Lennie Kerkhoff (alt-mezzo), Pim van Leeuwen (tenor) en Aart Jan Huizing (bas). Het ensemble is ontstaan uit het vocale Ensemble Haarlem Voices.

Engelmundus& Meer

Alweer voor het zesde seizoen heeft Engelmundus & Meer een gevarieerd programma samengesteld: concerten, lezingen, toneel en andere vormen van kleinkunst, steeds op zondagmiddag, van 15 tot 17 uur. Zij willen op deze manier veel mensen laten genieten van bijzondere momenten in onze mooie, eeuwenoude kerk.