Verwarring in Santpoort-Noord door onbegrijpelijk verkeersbord

Verwarring in Santpoort-Noord door onbegrijpelijk verkeersbord

De rotonde in de Hoofdstraat wordt opgeknapt en daarom loopt de centrale straat in Santpoort-Noord tijdelijk dood. Om het verkeer te ‘helpen’ heeft de gemeente een bord neergezet, alleen begrijpt niemand wat de aanwijzing op het bord betekent. Automobilisten lopen vast en moeten in het smalle stukje straat omkeren. Geërgerde gezichten en verwarde zoektochten zijn het gevolg. “Ik kan geen chocola maken van dat bord”, zegt een buurtbewoner.

In antwoord op de vraag van NH laat een woordvoerder van de gemeente weten dat het doorgaand verkeer al ter hoogte van de Vlugthovenstraat gewaarschuwd wordt dat er verderop een stremming is. Het is dus niet de bedoeling dat verkeer doorrijdt richting de rotonde die is afgesloten. 

Wanneer dit toch gebeurt (omdat mensen hier wonen of een winkel bezoeken), komen ze het bord tegen. De bedoeling van het bord is aan te geven dat mensen daar kunnen en moeten keren. Om dit mogelijk te maken zijn er twee parkeerverboden geplaatst bij parkeerhavens zodat er ruimte is om te kunnen keren.

Maar, zo laat de gemeente Velsen weten, omdat blijkt dat de betekenis van het bord niet voor iedereen duidelijk is, gaat een aannemer zo snel mogelijk een extra bord onder het huidige bord ophangen met de tekst ‘hier keren’. “We gaan ervan uit dat het dan voor iedereen duidelijk is.”

De stremming van de Hoofdstraat in Santpoort-Noord duurt tot aanstaande vrijdag 12 april.