Dit weekend Beethoven en het Trio Panache in ‘t Mosterdzaadje

Dit weekend Beethoven en het Trio Panache in ‘t Mosterdzaadje
Trio Panache

Pianist Patrick Hopper  vervolgt op vrijdag 12 april om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje zijn Beethoven serie. Het is niet de eerste serie die deze pianist onder handen neemt. Hij voerde 20 jaar geleden al pianowerken van Schubert uit en maakte hij series met werken van Chopin. Zijn concerten zijn erg populair. Niet alleen door zijn spel, maar ook door de verhalen die hij erbij vertelt.

In dit concert speelt hij werken uit de drie verschillende perioden van Beethoven, de twee sonates Op. 14; twee sonates Op. 49 en tot slot de sonate Op. 90.

Trio Panache

Op zondag 14 april om 15.00 uur brengt het Trio Panache twee pianotrio’s ten gehore. Het trio bestaat uit Sabine van Lier – viool, Elisabeth Schijns – cello en Marte Gerritsma – piano. De drie musici leerden elkaar kennen op het conservatorium in Utrecht.

Zondag staat op het programma werken van Clara Schumann en Dmitri Schostakovich. Het pianotrio in g mineur wordt beschouwd als Clara’s grootste en meest volwassen vierdelige werk. Het is haar enige pianotrio, gecomponeerd in 1846 toen Clara in Dresden woonde.

Shostakovich schreef zijn tweede pianotrio toen de W.O II in volle gang was. In februari 1944 verloor hij zijn goede vriend Ivan Sollertinsky, een verlies dat Shostakovich erg zwaar viel. Hij droeg het pianotrio aan hem op. Het trio reflecteert niet alleen het verdriet om hem, maar zeker ook de somberheid en tragiek van de periode waarin het stuk tot stand kwam.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl Half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn €10