Vogelfestijn tijdens de Kennemer Vogeldag

Vogelfestijn tijdens de Kennemer Vogeldag
© IVN

De jaarlijkse Kennemer Vogeldag komt er weer aan! Aanstaande zondag 7 april kunnen vogelgenieters hun lol op. Rondom Fort benoorden in Spaarndam worden allerlei activiteiten rondom vogels georganiseerd. Je kunt deelnemen aan excursies en speuren naar vogels. Er zijn workshops, demonstraties en presentaties. Voor jong en oud is er van alles te doen. 

Onder begeleiding van de gidsen van IVN Zuid-Kennemerland en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland gaan bezoekers op zoek naar weide-, water- en bosvogels. Er zijn korte excursies naar het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en het Munitiebos. Wie weet zie je een ijsvogel scheren over het water of baltsende buizerds boven het munitiebos. Grote kans dat je daar een van de sierlijkste vogels ‘de kluut’ zelf spotten.

Zelf vogels tellen
Bij het BIG SIT telpunt helpen ervaren tellers de deelnemers op weg om overvliegende vogels te herkennen aan hun verenkleed en hun roepjes. Ook kunnen zij zelf ervaren hoe het is om vogels te tellen. Dit alles vanaf het prachtige panoramische uitzicht op die plek!

Leuke activiteiten voor jong en oud
Kinderen kunnen hun vogelhart ophalen tijdens allerlei activiteiten, zoals een spannende puzzeltocht, een workshop uilenballen pluizen of vogels schilderen. In het Fort benoorden Spaarndam worden lezingen over vogels gegeven en is een vogeltentoonstelling ingericht. Er zijn rondleidingen langs de wandschilderingen die gelegerde soldaten in het Fort ooit hebben gemaakt. Ouders en kinderen kunnen meedoen aan een quiz, maar ook stilletjes genieten van het vogelgezang dat rondom klinkt of zich griezelend verbazen over vogelgeluiden in de nacht. Er zijn allerlei informatiekramen waaronder Ganymedes Amstelveen en Boekhandel de Vries Haarlem die dit jaar voor het eerst aanwezig is.

Kortom, een dag die je als vogelliefhebber niet mag missen!

Kijk voor het dagprogramma op: 100procentkluut.nl
Datum:            Zondag 7 april
Tijd:                Van 06:30 tot 17:00 uur
Kosten:           Gratis

Aanmelden      Vooraf reserveren is alleen nodig voor de vroege vogel-fietstocht om 07.00 uur (aanmelden via 100procentkluut.nl). Voor de andere activiteiten is vooraf aanmelden niet nodig

Waar:              Fort benoorden Spaarndam, Redoute, 1991 AT Velserbroek
Kom zoveel mogelijk met de fiets naar de Redoute bij Spaarndam. Bij het Fort is namelijk geen parkeergelegenheid. Parkeren kan wel aan de Dammersweg in Velserbroek, de wandelroute naar het Fort is aangegeven.