Oud gemeentearchitect Siem Schaafsma te gast bij Helden van Velsen

Oud gemeentearchitect Siem Schaafsma te gast bij Helden van Velsen

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond van 17 tot 18 uur Siem Schaafsma te gast in de studio van RTV Seaport.

Siem Schaafmsa, opgegroeid in Velsen, was van1980 tot 1998 in Velsen de gemeentearchitect en hoofd van de afdeling Bouwkunde. Over zijn eigen werk en dat van zijn drie voorgangers schreef Schaafsma het boekje ’Gemeentearchitecten van Velsen’. De architecten Kramer, Koopen en Peters gingen hem in deze functie voor van 1902 tot 1980. Na het vertrek van Schaafsma werd de functie opgeheven.

Veel panden ontworpen

Siem Schaafsma was verantwoordelijk voor het ontwerp en restauratie van een groot aantal panden. Zo ontwierp hij onder andere twee kinderdagverblijven, 14 scholen en het dienstgebouw/ de kazerne van de Brandweer in Velsen-Zuid. Verder is hij verantwoordelijk voor de restauratie van diverse historische woningen in het dorp Velsen-Zuid, waar hij zelf ook woont, samen met zijn vrouw. De panden die hij ontworpen heeft, komen zeker aan de orde, net als de vraag of hij zich zorgen maakt over eventuele afbraak.

Nieuw clubhuis De Stern

Rond half 6 gaan we bellen met Joost Bijl, de voorzitter van roeivereniging De Stern. Afgelopen weekend verhuisde de vereniging van het 60 jaar oude clubhuis bij de Kleine Sluis naar hun nieuwe onderkomen in Spaarndam. Met Joost gaan de presentatoren Martijn Mewe en Netty Struijs in gesprek over de nieuwe plek en de toekomst van de vereniging.

Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether op 107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.