Een vossenhol met welpjes in de achtertuin

Een vossenhol met welpjes in de achtertuin

Van een hert in de straat of een vos in de tuin kijkt eigenlijk niemand meer op in IJmuiden. Maar dat een moedervos met haar twee welpjes in de achtertuin komt wonen, is wel een unicum. Ilse Jonker en haar man Stephan zitten sinds dit weekend dagelijks op de voorste rij voor een aandoenlijk schouwspel. 

Rond de schemering komen de diertjes tevoorschijn en Ilse en Stephan laten de diertjes zoveel mogelijk met rust. Ilse: “De tuin is nu even van de vossen en niet van ons.”

“Ik schrok eerst wel even toen ik ze zag”, geeft Ilse toe. “Wat moet ik hiermee?”, dacht ik. Inmiddels heeft ze contact met de dierenambulance. “Die horen dit ook niet vaak en willen op de hoogte worden gehouden. Als het niet meer gaat, dan komen zij de vos en haar welpjes ophalen.”

IIlse heeft afgelopen weekend meteen een Instagramaccount gemaakt voor de moeder, die ze Louis heeft genoemd, en haar twee welpjes.