Ontroerende liederen en energieke strijkers

Ontroerende liederen en energieke strijkers
afbeelding aangeleverd

Liederen van Mozart en Alma & Gustav Mahler – die hoort u vrijdag 5 april van zangeres Ernestine Smulders en pianiste Mirsa Adami. Op zondag 7 april kunt u genieten van het jonge, energieke Fontana Strijkkwartet met muziek van Schubert, Britten en Respighi. Allemaal in het Mosterdzaadje.

Vrijdag 5 april
Ernestine Smulders en Mirsa Adami delen hun liefde voor opera en voor kamermuziek. Daarom houden ze van de liederen van Mozart, waarin drama en humor verweven zijn. Daarnaast brengen zij expressieve liederen van Alma Mahler ten gehore en enkele Rückert Lieder van Gustav Mahler. Deze muziek werd deels geschreven in hun verlovingstijd, en ze verwijzen ook naar hun liefde. Er komt een toelichting bij de liederen.

Zondag 7 april
Kent u het Fontana Strijkkwartet misschien? Ze hebben eens opgetreden bij Podium Klassiek. De leden van het kwartet zijn Menno Verloop (viool) en Caspar Bellamy (viool), Elin Haver (altviool) en Isaac Lottman (cello). Madalena Massano (sopraan) werkt ook mee aan het programma. Ze brengen heilige muziek van Schubert (Salve Regina), na-oorlogse muziek van Britten (Strijkkwartet II) en tot slot ‘Il Tramonto’, een dramatisch liefdesverhaal op muziek van Respighi.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (023-5378625) www.mosterdzaadje.nl
Een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10.