Schouwburg naar de Dokweg

Schouwburg naar de Dokweg
@ archieffoto Ron Pichel

De Stadsschouwburg Velsen gaat tijdens de verbouwing voor 2 jaar naar het voormalige tenniscentrum aan de Dokweg in IJmuiden. Na wat aanpassingen kunnen daar alle voorstellingen en repetities doorgaan.

Vanaf 1 augustus a.s. gaat de Stadsschouwburg Velsen voor minstens twee jaar dicht. Het historische gebouw (1938) wordt gerenoveerd én uitgebreid. Er komen een extra theaterzaal bij, een filmzaal en een aantal dans-/muziekstudio’s. Er is goed gezocht naar een tijdelijke andere locatie.

Tijdelijke plek

Aan de Dokweg – eigendom van Cornelis Vrolijk – wordt al een tijd niet meer getennist. In coronatijd was het een veelgebruikte vaccinatieplek. En nu kan de schouwburg er terecht tijdens de verbouwing aan de Groeneweg.

Financiën geen probleem

De tennishal moet natuurlijk wel geschikt gemaakt worden voor toneel-, dans- en filmvoorstellingen. Het geld daarvoor komt van de gemeente. Velsen geeft in 2024 alvast subsidie die voor de tweede helft van dit jaar én voor 2025 bestemd was. Er zijn dus geen extra kosten mee gemoeid.
De schouwburg belooft een ‘interessante alternatieve programmering’. Daar kijken we naar uit!