Luister terug: Truus Groen over haar activiteiten bij de Brulboei en Oud-IJmuiden

Luister terug: Truus Groen over haar activiteiten bij de Brulboei en Oud-IJmuiden

In de uitzending van Kijk in de Wijk op zaterdag 16 maart ging Marlenne in gesprek met mevrouw Truus Groen, ooit actief in het actiecomité in Oud-IJmuiden en zij doet al jaren werkzaamheden voor o.a. buurthuis de Brulboei.

In het eerste deel introduceerde mevrouw Groen haarzelf, geboren en getogen in Santpoort Dorp nu Santpoort Noord als dochter van de hoofd van de school (de Adolf v. Nassau school is tegenwoordig de Bosbeek school). En Truus vertelt hoe ze haar man heeft leren kennen. Indertijd was er net als nu veel woningnood. Ze kregen uiteindelijk in Oud – IJmuiden een woning aan het Koningsplein toegewezen. Eerst moest ze er aan wennen maar ervaarde later saamhorigheid in de buurt.

In het tweede en slot deel vertelt ze hoe ze bij het wijkcomité van Oud- IJmuiden als secretaresse werd betrokken. Dit door de aangekondigde plannen van de gemeente voor sloop en veel hoogbouw in oud – IJmuiden begin jaren zeventig. Een roerige tijd voor de wijk. Indertijd was inspraak nog niet zo vanzelfsprekend. Er moest o.a. een inventarisatie en alternatief plan van de woningen komen. En buurtavonden voor de bewoners worden georganiseerd. Tot slot in het laatste interview blok vertelt ze hoe ze na de wijkcommissie betrokken raakte als secretaris bij de buurthuis de Brulboei, en hoe in de loop van de tijd veel werk is veranderd. En ook de toekomst van de Brulboei voor de bewoners. Deze en
andere onderwerpen / vragen kwamen in het interview voorbij. Wil je meer weten?

Luister hieronder het hele interview terug!