Pasen in Velsen

Pasen in Velsen

Aankomende dagen is het weer Pasen in Velsen. maar wat is er nou allemaal te doen tijdens de paasdagen? Onze redactie heeft een de verschillende activiteiten op een rijtje gezet voor een geslaagd paasweekend.

 • Paasspeurtocht Santpoort-Noord
  Op zaterdag 30 maart is het extra gezellig in het winkelgebied Santpoort-Noord. De ondernemers van de BIZ Puur Santpoort hebben een gezellige Paas Speurtocht uitgezet waar kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger gratis aan deel kunnen nemen. Bekijk hier de mooiste Paasetalages en speur naar hazen met een letter.

  Vanaf 10.00 uur kun je een deelnamekaart met instructies halen bij 7 Days Fashion of Snoepwinkel Ieteke. Je kunt speuren tussen 11.00 en 15.00 uur. Heb je de code gekraakt, dan zoek je de Paashaas (tot 15.00 uur) en je krijgt een lekkere verrassing. Deze leuke activiteit word je aangeboden door de ondernemers van de Biz Puur Santpoort, alle updates vind je op Facebook en Insta.
 • Pasen op de Kennemerlaan in IJmuiden
  Ook op de Kennemerlaan in IJmuiden wordt er deze zaterdag gespeurd tijdens een paasactie. Van 10.30 tot 16.00 uur zal de paashaas heerlijke chocolade-eitjes uitdelen aan het winkelend publiek en kun je met de paashaas op de foto.

  Daarnaast verstoppen de winkeliers vanaf 13.00 uur ergens in het winkelgebied een gouden ei en een grote chocolade paashaas. Volwassenen kunnen op zoek naar het gouden ei, de kinderen zoeken naar wat lekkers, namelijk een chocolade paashaas. De vinder van het gouden ei wint een kadobon ter waarde van 100 euro, te b­­esteden in een winkel of horecagelegenheid naar keuze in het winkelgebied van De Kennemerlaan. De vinder van de chocolade paashaas mag deze lekker oppeuzelen.
 • Zee- en Havenmuseum voor een leuke (familie)middag met Pasen
  In het paasweekend is het museum geopend op zaterdag 30 maart met een speciale motorendraaimiddag en (extra) op maandag 1 april (2e paasdag), van 13.00 tot 17.00 uur. Zondag 31 maart (1e paasdag) is het museum gesloten.

  Naast de vaste collectie, zijn er twee exposities met unieke kansen op tweede Paasdag. Schilder Fred Boom is op maandag 1 april zelf aanwezig bij de expositie ‘Tijd op Zee’ en kan verdere toelichting geven. De expositie ‘Navigeren door de Eeuwen’ is op maandag 1 april voor het laatst te bewonderen. (Groot)ouders met kinderen kunnen dit weekend een leuke speurtocht of een escapespel door het museum lopen. Ook is het gezellige museumcafé geopend voor een verfrissend drankje. Zie zeehavenmuseum.nl voor alle actuele openingstijden en informatie.
 • Avontuurlijk Forteiland
  Stap aan boord op 1 april, het avontuur kan beginnen! Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden.

  Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na.

  Avontuurlijk Forteiland kost € 18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee. Meer informatie: www.ijmuiden.nl/evenement/avontuurlijk-forteiland/
 • Modeltreinen Spaarnwoude mogen weer rijden
  Na anderhalf jaar gaan de modeltreinen in recreatiegebied Spaarnwoude met Pasen weer rijden, zo meldt de IJmuider Courant. Vorig jaar moesten de treinen in de remise blijven op last van de Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) omdat deze niet voldeden aan de benodigde voorschriften.

  Achter de schermen is er in de laatste anderhalf jaar hard gewerkt om de treinen om te bouwen en aan de regels te voldoen. De inzet van de leden en vrijwilligers maakt dat er deze zondag en maandag weer voor het eerst gereden kan worden. De trein zal beide dagen vanaf 11.00 uur rijden op de Genieweg in Spaarnwoude. Tot eind september wordt er weer iedere zondag gereden.
© Ton van Steijn
 • Paaseitjes zoeken kasteel Brederode
  Voor kinderen t/m 8 jaar. De paashaas verstopt dit jaar 744 eitjes (744 jaar is het Kasteel oud) Ieder kind mag met een mandje op zoek naar de verstopte chocolade eitjes. Verzamel er 5 van dezelfde kleur, en ontdek het Kasteel. Vind je het unieke Brederode ei dan maak je daarbij kans om het reuze Choco ei te winnen
  De Boogschietworkshop
  Op de Voorhof kan je meedoen aan een boogschietworkshop. Deze is voor kinderen vanaf 9 jaar en we vragen hiervoor een kleine vergoeding van 3 euro. Volwassen kunnen meedoen voor 5 euro. Het boogschieten begint om 11.00 uur en gaat in shifts doorlopende de dag tot 16.00.
  Oudhollandse Spelletjes
  Op de binnenplaats kun je met elkaar een oudhollands spelletjes parcours doen. Geschikt voor alle leeftijden en de hele dag te doen.
  En natuurlijk kan je ook even lekker niets doen en genieten van de Heerlijkste Koffie en Appeltaart van het Graafschap Holland.