Telstar spaart Jong Utrecht

Telstar spaart Jong Utrecht
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman


Om nog wat kleur te geven aan een sportief teleurstellend seizoen diende Telstar in ieder geval de twee thuisduels tegen Jong Utrecht en Jong P.S.V. tot een goed einde te brengen. De Utrechtenaren zijn al weken hekkensluiter maar geen team waar je zo maar overheen dendert.  Zeker niet als de gehele aanval ( Eddahchouri, Gravenberch en El Kachati)  door blessures en een schorsing  op het appèl ontbreekt.

Keeper van de gasten had niet zijn avond

De laatkomers misten al een vroege goal want al na 55 seconden lag de bal achter de zwak acterende Utrechtse goalie Andreas Dithmer. Jayden Turfkruier vond Cain Seedorf en de jubilaris ( duel 50 ) opende score maar dat leidde aanvankelijk niet tot een sprankelend schouwspel van de Witte Leeuwen. Daarom bevreemde het niet dat de ijverige linkerspits Lynden Edhart halverwege het eerste bedrijf ongehinderd een hoek voor het uitkiezen had en gelijk maakte maar Telstar profiteerde optimaal  even daarna van een matige ingreep van Dithmer op een afstandsschot  van Jay Kruiver en Mohammed Tahiri tikte de rebound in de verlaten goal;2-1.

Tsunami aan doelpogingen

Al vier minuten na rust  was het over en uit voor de gasten die gek genoeg evenveel doelpogingen bij elkaar harkten ( 14 om 14). Mees Kaandorp schoot randje strafschopgebied op goed geluk op goal en zag Dithmer niet reageren;3-1 Tahiri tekende nog zijn tweede goal aan en een ongelooflijke blunder van opnieuw Dithmer, de onfortuinlijke Deen kwam weifelend uit zijn goal en greep niet in,t leidde tot de tweede goal van Seedorf die een verlaten doel aantrof;4-1.

Drie spitsen afwezig, vervangers scoren vier maal

 Als zowel de gasten als Telstar in de slotfase de vele goede mogelijkheden optimaal hadden uitgespeeld dan was een 10-5 stand zeker niet ondenkbaar geweest. Nu bleef voor Telstar het telraam steken op 5-1 en werd nagelaten het doelsaldo nog meer op te krikken in de strijd om de laatste periode waarin Telstar na drie duels keurig op plek 4 bivakkeert na twee zeges en een nederlaag. Volgende week vrijdag wacht weer een Jongploeg ( P.S.V.) en kan Telstar haar aspiraties wellicht verder uitbouwen.