Goede Vrijdagconcert en Chopin in ‘t Mosterdzaadje

Goede Vrijdagconcert en Chopin in ‘t Mosterdzaadje

Alma Duo
Het concert op Goede Vrijdag wordt al jaren verzorgd door het Alma Duo. Natalie Merfort (zang) en Svetlana Lohman (piano en zang) weten als geen ander de muziek geïnspireerd op de thema’s  geboorte, liefde en dood zo passend uit te voeren. Hiermee start het eerste concert na de winter weer op vrijdagadavond om 20.00 uur.

Het eerste deel bestaat uit sacrale stukken voor de Paastijd, over het lijden en de dood van Christus. Stukken uit het Salve Regina van Scarlatti, uit het Stabat Mater van Pergolesi, en Ave Maria`s van Caccini en Franck. Het tweede deel bevat een aantal wiegeliedjes. Uitgevoerd wordt een Russisch lied van Gretschaninov en een lied van Sjostakovitsch met hartverscheurende dramatiek. Daarna volgen een aantal liefdesliederen van Fauré, Rimsky-Korsakov en Dvorak. Tot slot ‘Eli Eli’  van Zehali. Dit ontroerende Hebreeuwse lied is een Ode aan het leven en God.

Pianiste Lestari Scholtes met Chopin
Op Tweede Paasdag neemt pianiste Lestari Scholtes om 15.00 uur het publiek mee op een tijdreis door het leven en de muziek van Chopin. Ze speelt een elftal highlights uit zijn pianorepertoire. Te beginnen met zijn eerste Wals (1829) en eindigend met een van zijn laatste werken, de ‘minutenwals’ (1846-47). Tussen de stukken door vertelt ze over het leven van Frederic Chopin (1810-1849). Hij was zoveel méér dan alleen een componist. Een pianist, een geboren leraar, een influencer, inspirator, een ongelukkige geliefde, een hartsvriend.

Lestari Scholtes is een pianiste die grote bekendheid geniet niet alleen in de Nederlandse muziekwereld. Wereldwijd betreedt ze de grote podia. Als soliste, maar ook met het Pianoduo Scholtes & Janssens. Daarnaast is zij de pianiste van het gelauwerde Trio 258. Lestari leeft samen met de violist Eduardo Paredes en hun zoon Nathaniël in Amsterdam.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl Een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn van €10